Am aflat de Crina cea Popescu – La 12 ani a urcat pe Mont Blanc, la 14 Aconcagua

“În 24 ianuarie, râşnoveanca în vârstă de 15 ani, Crina «Coco» Popescu, a escaladat cel mai înalt vârf al Oceaniei, Carstensz Pyramid (4884m), din Indonezia, devenind astfel cea mai tânără alpinistă din lume care urcă acest munte. Recordul anterior era deţinut de americanca Samantha Larson care a urcat pe acest vârf în 2007, la vârsta de 18 ani. Totodată, Coco este şi prima alpinistă din România pe Carstensz Pyramid”, se precizează în comunicatul Clubului Sportiv Montan Altitudine.”

Asa incepe un articol din februarie 2010 in Mediafax.

“Alpinista Crina Popescu a escaladat, în ultimii trei ani, patru vârfuri din Seven Summits (Aconcagua, Kilimanjaro, Elbrus şi Carstensz Pyramid) şi cinci vârfuri din Seven Volcanoes (Elbrus, Ojos Del Salado, Damavand, Kilimanjaro şi Mt. Giluwe).”

A urcat Varful Omu la 6 (sase) ani si MONT BLANC la 12 (DOISPREZECE) ani!

Tot respectul fata de fiinta aceasta. Eu am escaladat…mmm…Piatra Craiului, Fagaras si Omu! :))) Mai am nitel si o ajung! :D

Si un reportaj de doi lei si 3 bani realizat de cei de la Kanal D care nu au catadicsit sa se oboseasca sa se faca ca includ macar niste peisaje cu munti si cu Crina in filmare. Ca doar nu e alpinista, este doar…eleva.

(Thanx Alex)

[youtube OGzy2xx_GpU]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>