Ce este TOTUSI “Goaga”?!?

AncAnca a fost curioasa (!!) sa afle adevarul despre numele meu! Asa ca a gasit un document…pdf…enorm…pe care nu-l pun aciulea intrucat este … PREA mare si usor…nerelevant din care rezulta insa URMATOAREA fraza, esentiala!

“În ziua sosirii „lăieşii” îşi întindeau corturile la marginea pădurii, deshămau caii de la „goagele” („goagă” = căruţă) lor şi-i adăpau la Ichel.

ADICA, Goaga=CARUTA. Ahem. Deloc…magulitor!!!

DAR, documentul respectiv sublinia viata caldararilor din MOLDOVA! Goaga insa este nume…oltenesc si nici tigan nu sunt. Sau cred ca nu sunt. Nu`sh. Ma simt destul de…alb…pur…

AncaAnca a venit insa cu o ALTA supozitie si a zis ca strastramosii mei s-ar fi plictisit de…caldarit…si au devenit BRUSC pasionati de..mmm..PRAZ…asa ca au emigrat in Oltenia si acolo au intemeiat…pe MINE!

Eu nu-s de acord si continuu sa cred ca Goaga inseamna “mana destinului”, barbatul frumos/inteligent/viril/puternic/interesant de cupleaza fetele si baietii buni de maritat prin anumite catune din Oltenia, tragandu-le numele dintr-o palarie, in cadrul unui obicei stramosesc!

Sau…sunt doar o caruta! Macar de eram buturuga. Ma rog.

Numele TAU ce inseamna? M? Ia cauta-te… :D

5 thoughts on “Ce este TOTUSI “Goaga”?!?”

  1. lasa ca Alexandru e “protectorul oamenilor” deci esti un fel de super erou si in loc de bat mobil, ai o caruta!;)

  2. numele…Vrabie…oare ce-o-nsemna?:))
    Andra..stiu ca-nseamna ,,barbata”, Katerina- tortura ( uhhm) , iar Corina- fecioara.
    Si toate vin din greaca…

  3. Caruta trasa de 4 cai inaripati ce scot flacari pe nari!!! arrrrrr!!!!! :D
    Andra, ce tareeeee, KATERINA inseamna TORTURA!? mama, ce misto! Vreau sa ma cheme Alexandru Goaga Katerin! Imi schimb numele!
    Si Corina – fecioara… f. misto! Tortura fecioarei…barbata de catre o…vrabie? hahahah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>