Academia Catavencu se prabuseste – Mircea Toma, Marius Bortea si alti 18 colegi pleaca

Redactia Academia Catavencu s-a “dezintegrat” – 20 de oameni care umpleau paginile saptamanalului de satira, in frunte cu unul dintre fondatori, Mircea Toma, si redactorul sef Marius Bortea, si-au dat demisia, urmand sa se regrupeze pentru un nou produs editorial, independent. Ce a dat nastere rupturii de la Catavencu? Presiunile editoriale si problemele financiare, sustine Mircea Toma, citat de DailyBusiness.ro.

“Primul motiv (n.r- al demisiilor de la Academia Catavencu) este tentativa restabilirii independentei, iar un al doilea motiv, legat de independenta editoriala, este si conditia economica, care s-a agravat in grupul Realitatea-Catavencu, unde Catavencu era un produs profitabil, dar incaltat cu datoriile multor altor proiecte”, a declarat Mircea Toma.

Cei 20 de jurnalisti demisonari urmeaza sa lanseze “un nou Catavencu”, dupa cum s-a exprimat Toma.

Se pare deci ca urmeaza ca inca un ziar quality sa paraseasca scena jurnalelor din Romania. Nu cred ca dupa plecarea a 20 de oameni revista sa mai poata fi salvata sau, daca va mai exista, este practic imposibil ca stilul sa ramana similar.

Intr-un timp citeam saptamanal Academia Catavencu. Nu-i nimic, ne raman in continuare Libertatea, Click sau Ciao! Nu disperati…pf.

Va iubesc insa pe toti pe rand! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>