Aparente

Nu se mai da lupta la nivelul “cine este cel mai inteligent, cel mai estetic, cel mai ambitios, cel mai frumos spiritual, cel mai vertical”. Nope. Nu se mai da de mult lupta pe aceste niveluri.

Acum, totul se rezuma la “cine reuseste sa PARA – cel mai inteligent, cel mai estetic, cel mai ambitios, cel mai frumos spiritual si cel mai vertical”.

Paiii…mi-am facut cont pe Feisbuc. Ca na, se cerea. Si deja am vreo 40 si ceva de contacte pe-acolo. Si mda, ii stiu pe toti, nu fac colectie de oameni necunoscuti cu care oricum nu vorbesc niciodata. Nici cu astia de acolo nu vorbesc niciodata, desi ii cunosc. En fin. Si ma dadeam io asa pe Feisbuc intr-o buna seara si dintr-o data raman cam surprins.

Presupuneam ca aceasta retea sociala este una cat-de-cat PREMIUM. Stiti peste cine am dat io acolo? Paiii…am dat de poza lui Johnny Depp (era un Ghiorghe din Valcea parca). Am dat si de Angelina Jolie, din Satu Mare. Ba chiar de mai multe actrite cunoscute, sau pur si simplu…femei (prea) frumoase cu fotografii (prea) reusite si profi. Care, in mod evident, nu erau chipurile persoanelor care se pretindeau a fi. Si din exprimarea lor, nici nu cred ca se dadeau mari fani/fane ale acelor imagini.

Pur si simplu voiau…isi doreau cu ARDOARE sa ARATE asa. De parca lumea s-ar fi oprit si ar fi zis, exclamand la poza lui Depp “Muaaaaammamaaaaa…ce BINE arata tipul astaaaa! Ia sa-l contactez pe Ghiorghe, sa vedem, poate ma scoate la un suc! Ptiu Doamne, ca frumos esti tu, Ghiorghe!”.

Bon. Omule, te-ai nascut cu un fizic. Ti-e jena cu tine? Ti-e frica de oprobriul social? Deal with it! Cladeste-ti personalitatea. Da` nu-ti distruge si bruma de siguranta pe care o ai ascunzandu-te in spatele unei personalitati, unei masti, unui model care nu esti nici pe departe. Nu faci decat sa minti si sa te minti si sa te afunzi in…chestii negative.

Exemplul 2 – spiritualul.

Blogherimea. Aia care fura ideile de la unu` la altu`, joaca “lepshe” cu articolele la care unii chiar…muncesc. Adica…chiar le scriu cu pasiune si cred in ele. Si vine Patrafira la mine pe blog si imi ia un articol, ca i-a placut ei, da CTRL-C, se duce la ea pe blog si da CTRL-V si gata. “Ia uitati ce idee am avut!! Ce articol fain am scris!”. Stiu `n` cazuri.

K. Esti incapabil(a) sa scrii/gandesti/ai idei? Pai frate…ocupa-te de altceva atunci! Du-te…construieste cladiri! Ai grija de animale! Deseneaza! Sunt atatea chestii misto pe care le poti face, si utile pe deasupra! Dar nu te apuca sa furi, sa incerci, IAR, sa pari ceea ce nu esti! Fii frate/soro original(a), atat cat poti. La un moment dat oamenii oricum o sa isi dea seama ca nu esti decat un fals si atunci, cum o sa te simti? A, da, stiu…vei incepe sa cenzurezi comentariile, te vei ascunde ca un harciog in casa, vei incepe sa (te) minti ca de fapt esti ceea ce … doar iti doresti cu ardoare sa devii dar nu vei atinge acel punct niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>