Ieste criza (18+)

Incercara la unison sa-si traga fustele sclipitoare putin mai jos. “Ce frig e, baga-mi-as…”

Se proptira de stalp, spate-n spate si, la lumina unui bec galben-murdar, isi aprinsera impreuna tigarile.

“Si ia zi fa, cum a fost cu ala cu mertanu’?”, zise Estell, usor intoarsa de mijloc si cocosata de frig.
“A, alaaaa! Deci m-a rupt faaaaa, nesatul, sa-mi bag…Si al dracu`, ca e criza, ca nu poate mai mult decat tarifu` normal, ca e laie ca-i balaie…da` i-am zis smecher ca nu-l termin si sa nu comenteze daca nu baga 50 in plus. Da-l in ma-sa, nici nu stii ce vila avea!”

Pauza. Rodica murmura ceva, clatina din cap rememorand evenimentul.

“Auzi fa?”
“Mhm”
“Da` tu ce stii de criza asta? Ca pe la toti astia…politicieni…guvernanti si ce or mai fi am trecut, toti ca-i criza, ca e nu stiu ce…da’ sa mor de stiu ce-i cu criza asta. Adica mi se pare doar motiv sa nu ne dea noua mai mult malai. E complot, iti zic io fa!”
“Hai sa-ti povestesc”, zise doct Rodica. “Deci am vorbit io cu doi, m-au luat pe toata noaptea…si erau de-astia…destepti…cu functii-n stat, neveste sclipitoare. Si i-am intrebat cum o duc, ce mai invart ca na, sa vad cat sa le mai cer la final, stii tu…”. (Estelle murmura ceva si aproba ingandurata) “Si mi-au zis ca pur si simplu nu mai e bani in tara fa. Ca nu mai e investitii din afara, ca nu mai vin straini, ca e probleme peste tot! Da` ai dracu`, de nu fumau numa` tigari scumpe, ba chiar pentru una scurta bonus mi-au dat si mie un pachet intreg. Deci da, si io cred ca o fi inventat mai degraba…”

Incercara sa se imbrace, facand din gene unuia cu bemve care insa nu opri.

“…fa. Ma gandeam sa-mi fac un biznis. Ne facem salon de masaj, sa mor io. Avem spate, se intoarce ala-l meu din Italia cu banu` si…na”.
“Pai nu vezi ca-i plin de saloane? Peste tot, amatoare, nici nu-si fac treaba pana la final cum da bine, sa mai vina clientu`. Vrei sa stai in cercuri de-astea, te-ai tampit? Ti s-a urat cu binele fa? Stai fa calma aici…vezi ca vine! Vezi ca vine! Asta-i client vechi!”

Mertanu parca incet langa fetite.

“Ce fac feteleeeee?”
“Bineeeee…te asteptammmm…”, raspunsera cele doua la unison, impiedicandu-se si pisicindu-se, vrand sa ignore frigul pentru a parea vampe de lux. “Vrei doua azi sau…?”
“E, nu doua. Data viitoare, cand mai vin niste baieti! Hai fa tu, urca-n-coa` ca deja stii toate drumurile, ahah!”.

Din trei pasi Rodica urca in masina si cu dexteritatea unui om cu metehne vechi isi infipse mana intre picioarele numarului albastru. “Condu-ma, iubire….”

Geamurile fumurii se ridicara, masina porni in tromba pe strazile prost luminate.

Estelle ramase singura. Arunca tigara, clatina din cap si se lasa pe vine. “Ce curva proasta si Rodica asta…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>