Intrebarea zilei – Simturi

“La care dintre cele cinci simturi ati renunta, daca ati fi nevoit, si de ce? (auz, vaz, miros, tactil, gust)”

Raspunsul meu:

Cred ca miros – pentru ca in Bucuresti deseori pute. Si in orasele mari, la fel. Si n-as mai fi atat de constient de poluare…desi consecintele cam tot alea ar fi.

9 thoughts on “Intrebarea zilei – Simturi”

  1. mmmmm….ce-mi place intrebarea asta!!! m-amn gandit de multe ori la ea…si clar as renunta la vaz…De ce? Pai daca as renunta la auz, n-as mai putea asculta muzica, n-as mai auzi vantul sau vocea persoanelor iubite. Cred ca daca n-ai simtul tactil, mirosul sau gustul, viata devine super periculoasa. Parerea mea…vazul e cam singurul simt pe care il poti compensa prin antrenarea restului simturilor.

  2. Si eu renunt la vaz doar ca din motive mai egoiste. Astfel n-as mai vedea toate imperfectiunile dintr-o incapere, n-as mai fi obsedata de denivelarile asfaltului si as scruma pe jos fara sa mi se atraga atentia.

  3. Doamne, ATI RENUNTA LA VAZ?!!!E clar ca mirosul e simtul de care ne-am putea lipsi cu cel mai mare succes!
    Silvia, fara auz nu ai mai auzi vantul sau vocea persoanelor iubite?!Pai si fara vaz?!Cum ar fi sa stii ca nu o sa mai vezi vreodata zambetul surorii tale, al omului pe care il iubesti, al copilului/nepotului/stranepotului tau?
    Chiar nu inteleg..

  4. La gust, duhh.E cel mai usor. cum sa renunti sa mirosi o piele, o iarba, o bautura buna, un aer de munte, o mare? ..iar cel mai important, poate daca pierzi gustul te concentrezi mai mult sa mananci ce e sanatos. si nu mai mananci mult (Daca pierzi mirosul, mancarea nu mai are niciun farmec. simti doar sarat, dulce, sau amar. stiti si voi din scoala. Dar daca pastrezi mirosul stii daca ceva e stricat.)

  5. Phiu, ce bine ca nu ai zis si tu de vaz!:))
    Ai dreptate intr-un fel dar, oricum, mirosul si gustul sunt foarte legate.Dar tot parca as renunta sa miros o ciocolata, ca sa o pot GUSTA!:D

  6. Alexa, nu stiu daca ne-ar fi foarte usor fara miros. Gandeste-te ca ai ajunge sa mananci alimente stricate pt simplul fapt ca nu le simti mirosu, sau ai muri intoxicata cu gaze pt ca nu ai simti ca ai lasat aragazu aprins. Dar astea sunt cazuri extreme. Ar prefera sa nu vad marea, decat sa nu o miros, de ex. Sau sa nu vad un om decat sa nu-i simt mirosul pielii.
    Si da, as putea trai fara sa-i vad zambetul surorii mele. Dar nu fara sa o aud, sa o simt sau sa o miros. Problema cred ca e f subiectiva si depinde de prioritatile fiecaruia.
    Vrabio, prefer sa nu vad decat sa nu simt gustul cafelei niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>