De ce mi-a placut filmul Amintiri din Epoca de Aur

Pai sa vedem…

Pentru ca prezinta niste scene care la origine erau triste, dar intr-o lumina f. amuzanta, cu actori buni.
Pentru ca nu pare ca s-a chinuit (prea) mult, ba chiar regizorul si-a recunoscut greselile (una dintre ele – la final a mai doirt sa turneze o scena cu niste elevi intr-o clasa da` nu i-a mai gasit pe toti aia folositi initial, si nici costumele nu le mai avea, asa ca…a folosit alti copchii :) )
Pentru ca imi povestea maica-mea ca pe vremea lui Ciocescu, toti elevii dar si profesorii trebuiau sa iasa cu zile inainte de venirea Odiosului sa stranga buruieni, sa planteze flori din pamant din iarba verde, munca patriotica la greu (ca in primul scurt-metraj al regizorilor filmului)
Mi-a placut ca acele mici scenete sunt 100% reale. Chiar se FACEAU de-astea.
Mi-a placut cum se trucau fotografiile cand nu exista Photoshop. Ehehe…de-ar fi investit Ceausescu in tehnologii IT…ce departe am fi ajuns! :D
Si mi-au mai placut chestiuni de regie/scenariu si nu prea mi-a placut scenografia. Mi s-a parut prea…evident…reciclata…si falsa. Nu`sh de ce.

2 thoughts on “De ce mi-a placut filmul Amintiri din Epoca de Aur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>