Ce face fotograful roman…si care-i cel mai scump obiectiv de pe-aci

Atunci cand fac fotografii si le posteaza online, utilizatorii romani de aparate digitale nu mai doresc, ca acum cativa ani, sa le impartaseasca intr-o modalitate intima ci doresc sa le prezinte cat mai repede si intr-un mod mai public, facand nota discordanta cu fotografi din tari precum Franta sau Suedia.

Si ce inseamna asta? Pai…dupa RUSI, romanii posteaza cele mai multe fotografii erotice/intime pe Internet. 14,4% dintre romanii intervievati au spus ca au realizat cel putin o singura data o fotografie erotica. 10% dintre romani posteaza fotografii pe Internet, fara sa fie interesati deloc daca acele fotografii sunt in vreun fel ofensatoare sau nepotrivite.Doar 20% dintre romani considera ca au control total asupra fotografiilor care pot aparea cu ei pe Internet.

Femeile din Romania realizeaza si pastreaza mai multe fotografii decat barbatii. Acestia din urma sunt mai putin preocupati de felul in care sunt perceputi de ceilalti si nu doresc un control foarte strict al impartasirii fotografiilor.Romanii detin locul doi, la mica distanta de rusi, in ceea ce priveste ponderea de fotografii autoportret – 34,2%, fata de o medie la nivelul europei de 8,8%. Peste 70% din autoportrete sunt realizate de catre femei. Adica alea gen Pitzipoanca.org.

Studiul este realizat de NIKON la nivelul a 12 tari, inclusiv Romania. Esantionul folosit este de peste 1.000 de romani care detin, sub o forma sau alta, un aparat foto digital.

A, si ce-am mai aflat azi, vorbind cu un fotograf profesionist? Ca cam cel mai scump OBIECTIV de pe piata din Romania este unu` de vreo 400 mm ce costa DOAR 200 de milioane lei vechi. Adica 10.000 euro. Adica cat o MASINA!

Cum ar fi sa ti-l fure cineva? hmmm…damn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>