Razboi Vodafone – Zapp pe viteze de net mobil – HSPA+, za future begins

Nu cred in coincidente la nivelul asta, cred doar ca Zapp a reusit (poate prima oara in ultimii gen…5 ani) “sa ia fata” operatorului Vodafone, anuntand primii lansarea pe piata din Romania a Internetului mobil de mare viteza HSPA+.

Operatorul Zapp a lansat miercuri, 2 septembrie, prima retea 3G+ in Romania, cu acoperire in tot Bucurestiul, miscarea asteptandu-se sa fie urmata, dupa cei de la Vodafone, si de operatorul Orange Romania.

Astazi, 3 septembrie, a iesit la rampa si Vodafone, anuntand si ei aceleasi viteze.

Ce INSEAMNA, practic, asta, pentru noi, muritorii de rand. Ca vom putea sa merem cu Laptop-ul pe Varful Omu (unde este acoperire) si sa tragem filme la viteze reale de circa 4-6 Mbps. Chestie care este…placuta.
Ce MAI inseamna asta, pentru noi, muritorii de rand. Faptul ca vom putea transmite in DIRECT filmulete de rezolutie foarte mare, fara a se vedea frame-urile. Ca la televizor.

Ce MAI inseamna asta – ca Internetul meu de acasa, de la ClickNet, este cu doar nitel mai bun decat cel lansat de Vodafone si Zapp. Probabil insa este mai IEFTIN, intrucat Vodafone inca nu a facut publice preturile. Si inca un plus al Clicknet-ului este ca transferul este nelimitat la viteza constanta. La Vodafone/Zapp, dupa ce depasesti cei 10-20 de Gb pusi la dispozitie, scade viteza la nivelul de kilobiti pe secunda.

La mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>