Despre “relatii perfecte” si “iubire vesnica si netarmuita”

Stim cu totii acele “cupluri mirifice”, unde cei doi par ca se inteleg perfect, unde totul este LAPTE si MIERE, unde curge nectar Dumnezeiesc zi de zi intre cei doi.

Te vezi cu unul dintre ei, cu celalalt, cu ambii de-odata, ii intrebi cum le merge si, invariabil auzi “perfect! ne intelegem din ce in ce mai bine! Nu ne certam si este TOTUL genial si PROGRESAM si peste 2 ani ne casatorim!”

Lasa-ma sa ma INDOIESC PROFUND ca astfel de relatii CHIAR exista. NU CRED, efectiv, in “relatia perfecta”. Da, uneori exista cupluri care “rezista” o luna, doua, cinci, un an fara sa se certe, fara sa se ia de par, fara sa vina politia sa-i desparta, fara oale sparte si alte de-astea. Insa brusc, dupa un timp – poate din cauza stresului, poate din cauza unor terte persoane sau pur si simplu, din motive de mici (sau mai mari) incompatibilitate -, tensiunea creste si se ivesc certuri.

E ceva normal. Ce NU inteleg eu este DE CE aceste cupluri incearca ATAT DE PUTERNIC si cu ATATA abnegatie sa-ti TRAMBITEZE “relatia perfecta” catre toti, sa PARA ca totul este MIRIFIC, sa arate ca nimic nu involbureaza iubirea dintre ei doi. Mai mult, unele cupluri afiseaza PESTE TOT perfectiunea dintre ei – pe bloguri, pe site-uri, prin ZIARE, statusuri de messenger cu “te iubi, iubirea existentei mele!” s.a.m.d.

Fratilor, grow UP! NIMIC nu este perfect, ati putea la fel de bine sa ADMITETI ca exista probleme, sa NU va mai ascundeti in spatele degetelor, padurea deasa si intunecoasa oricum se simte/vede… MAI MULT de atat, puteti, admitand ca aveti probleme, sa si REZOLVATI parte din ele daca va DESCHIDETI fata de prieteni, daca spuneti “Da ma, uite, ieri ne-am certat si el a aruncat in mine cu un baton de ciocolata si eu l-am injurat ca era de-alea amarui si nu-mi place”. Unii pot chiar ajuta cu sfaturi si pot respecta un cuplu pentru sinceritate.

Grow up. NU exista iubirea perfecta si NU credeti in “iubire vesnica”. Exista poate INTELEGERE vesnica si armonie prin mici compromisuri, de ambele parti.

4 thoughts on “Despre “relatii perfecte” si “iubire vesnica si netarmuita””

  1. Nu inteleg pozitia ta. Tu ce astepti de la o relatie? O companie placuta pentru o perioada finita?Sau o insiruire de certuri si impacari?Oamenii de care vorbesti tu sunt probabil ipocriti sau naivi, dar nici sa spunem sus si tare “nu exista iubire vesnica!grow up!” have a little faith…

  2. mi se pare ca pleci de la o premisa gresita. relatia perfecta nu inseamna cea in care nu exista certuri. parerea mea este ca, din contra, daca doi oameni spun ca nu s-au certat ever in 4-5 ani, inseamna ca au o mare pb. ori e totul atat de placid incat le e lene si sa se certe. ori unul dintre ei nu are pic de personalitate.

  3. Alex: Exact de oamenii IPOCRITI/NAIVI si care (se) MINT vorbesc in ce zisei mai sus. CRED in iubire vesnica…dar totodata cred ca acest termen de IUBIRE nu ramane CONSTANT de-a lungul a…sa zicem…35 de ani de casnicie (iau exemplul alor mei)
    Silvia: dap. :D

  4. Eu nu cred ca am cunoscut nici macar doua cupluri care sa aiba genul asta de atitudine.majoritatea ori abia asteapta sa fie departe unul de altul ca sa se planga prietenilor ori considera ca,in ciuda certurilor, ei sunt mai buni ca ceilalti sau pur si simplu nu au “putere” sa faca o schimbare.Eu cred oarecum in relatia perfecta si cred si in iubire vesnica, doar ca nu prea au loc concomitent. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>