5 pentru al tau laptop

Sfaturi mai mult sau mai putin utile, de la compania ESET (furnizor global de solutii de securitate) pentru cei ce pleaca in calatorie cu laptop-ul.

1. Actualizează-ţi browser-ul (Asigură-te că ai cea mai recentă versiune a navigatorului tău preferat de internet; autorii de malware cunosc punctele slabe și le folosesc pentru a ”populariza” linii de cod dăunătoare)
2. Schimbă parolele frecvent (Nu este un lucru agreabil dar este recomandat să schimbi parolele la toate conturile pe care le ai. Folosește parole diferite pentru fiecare cont și nu pune drept parolă nume sau date care țin de viața personală ci mai degrabă o parolă compusă din litere și cifre
3. Profil de user în loc de administrator (Pentru navigarea pe internet în locuri publice ar fi bine să îți creezi un profil de user sau guest în loc de a folosi profilul de administrator)
4. Back-up (Înainte de a ieși cu laptopul protejează-ți imaginile, muzica, documentele și alte date importante printr-un simplu back-up. Scrie CD-uri sau copiază-le pe o memorie USB. Laptopurile pot fi furate, deteriorate sau compromise așa că merită cele câteva minute necesare back-up-ului)
5. Soft-ul de securitate și de scanare trebuie ținut la zi (Asigură-te că softul de securitate are cea mai nouă bază de date despre viruși si efectuează mai des scanări ale sistemului)

8 thoughts on “5 pentru al tau laptop”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>