“Must-ul” jurnalismului si PR-ului

Scrierea corecta. Gramatical corecta. Topica corecta. VIRGULA pusa corect (chestiune care, personal, ma ucide uneori. Mihaitza stieeee :D ). Cultura generala vasta, macar pe domeniile pe care le acoperi, desi interconectari exista tot timpul si cu alte segmente.

Or, atata timp cat eu CONTINUI sa primesc comunicate de presa scrise GRAMATICAL INCORECT, inseamna ca avem mari probleme la nivel de comunicare media scrisa in Romania. Dragi colegi. Enigmatcul cuvant “intradevar” se scrie de fapt “intr-adevar”. Deoarece vine de la Intru Adevar, doua cuvinte ce, in timp, s-au unit.

De asemenea, “week-end” se scrie “weekend”. Pentru ca este cuvant imprumutat. Sunt doar 2 exemple si-mi pare rau ca nu am pastrat toate dumele primite de-a lungul timpului.

Greseli sunt normale – mai ales cand scrii in graba, iti mai aluneca un deget sau nu apesi cum trebuie pe o tasta. Dar greseli gramaticale repetate la nivel de comunicare publica indica clar incompetenta si/sau indiferenta.

5 thoughts on ““Must-ul” jurnalismului si PR-ului”

  1. hahahhahah…la varianta cu cratima nu ma asteptam…doamnelor si domnilor, studiul realizat in cele 2 comuri de mai sus arata ca un pr e mai entelegent decat un jurnalist. (bine…nici eu nu stiu sa rasp la intrebare, dar nu conteaza)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>