Top 10 gesturi/atitudini (romantice sau…nu ) necesare perpetuarii unei relatii in timp

Ma refer nu atat la gesturi romantice cat mai ales la acele actiuni/deschideri/atitudini ale membrilor cuplului care afecteaza in mod direct bunastarea si longevitatea relatiei.

Nu am pretentia sa fi atins nici macar 1/10 din totalitatea (daca exista asemenea termen cand vine vorba de acest subiect) acestor factori, dar nu aveam de gand sa stau sa scriu 100… :D Am zis ce mi-a trecut repede prin cap, deci o sa presupun ca acestea sunt si esentialele puncte.

Adicatelea stiu ca pasesc pe gen…echivalentul celui mai minat teren din Al Doilea Macel Mondial.

10. Cadouri/flori/mici atentii, cu sau fara legatura cu pasiunile perechii (God ce urasc sa zic “pereche”…nu-s de acord cu acest termen dar nu gasesc ceva sinonimic…). Ceva mic dar surprinzator, placut, oferit fara un motiv anume. O piatra care ti-a placut, o jucarie, o ciocolata, o eticheta sau o surpriza dintr-o guma ieftina.

9. Daca intr-o perioada efectiv nu ai CHEF de oameni, aici incluzand si partenerul, tata, spune-i. Explica-te. Nu lasa pe principiul “lasa ca trece, poate nici nu realizeaza…”. Discuta schimbarile de spirit, indiferent care ar fi acelea. De aia esteti doi, pentru ajutor and…altele. Important de asemenea – iarta unele greseli, estem oameni. Toti suntem supusi tentatiilor si anumitor momente in care efectiv vrem sa ucidem tot ce ne sta in cale. Ah, IUBESC clipele alea! :D

8. Intr-o relatie de lunga durata, intru evitarea monotoniei, e cul ca cei doi sa isi modifice intr-un fel sau altul aspectul fizic – gen tunsoare/culoarea parului, stilul imbracamintii. Stie ei americanii de ce se muta des cu locuinta…

7. Dupa sex e o.k. sa existe si treaba numita postludiu, intr-un fel sau altul. Aci tine, evident, de cuplu si preferintele lor in ceea ce priveste acest termen. Sexul trebe alternat cu elemente de “dragoste” ca si de “hai sa ne-o tragem in modul cel mai barbar cu putinta fix aici, acum”.

6. Definirea unor scopuri (cat mai) clare cat mai repede la inceputul relatiei. Ce anume urmaresti, ce anume urmareste ala de langa tine cu care (cica) imparti chestiuni, discutarea verbala sau tacita a acestor scopuri. Intelegerea tacita e mult mai cool.

5. Deschidere catre ORICE FEL de dialog. Dar ORICE FEL, pe ORICE subiecte. Feedback emotional eficient, doua bune, una rea, in principiu. Ambii sa fie gata a spune ce i-a deranjat, la modul cel mai deschis cu putinta. Interlocutorul sa asculte calm si sa incerce sa inteleaga pozitia celuilalt. Nu-ti fie frica sa-ti recunosti temerile si cu atat mai putin greselile personale. Lasa mandria la o parte. E useless deseori.

4. Incitarea partenerului aproape continuu. Suna poate nitel sadic/masochist, dar este bestial ca partenerul sa stie ca te poate pierde/sa constientizezi ca partenerul tau este “vanat” de altii/altele. Altfel, intervine (iarasi), treaba de obisnuinta, de “lasa, el/ea este acolo si va ramane acolo…orice as face sau nu as face”.

3. Varietatea in activitati, evolutia in cadrul cuplului. Deschiderea catre orice noi activitati prin intermediul carora sa te si il/o cunosti pe cel/cea de langa tine. Daca iesi din cuplu aproape cum ai intrat, se cheama ca ai stat degeaba cu omul ala.

2. Joaca, perpetua joaca. Alergat, sarit, inventat stuff, dat in leagane, non-conformism, voie-buna, idei noi de plain and simple FUN. La 15 ani sau la 80 de ani, nu conteaza. Inventivitate neobosita. Originalitate, nu imitare a altor cupluri. Flirt perpetuu. Gasirea de locuri unde sa mergeti, locuri noi. Planuri secsi, spontane sau aranjate cu ceva timp dinainte. Spontanul este mai placut.

1. Saruta-l/sarut-o pe obraz, pe frunte, pe degetul de la picior, pe pulpa dreapta, ofera-i un masaj (tailandez sau nu… ), da-i una peste fund in mijlocul unei mase de oameni apoi musca-l/musc-o unde (l)-ai lovit(-o), saruta pe omoplatul stang si nu uita la toate astea sa zambesti. Ca un diavol sau pe sub gene, ludic.

V-am pupat pe toti pe nas, intrucat stiu ca nu-l aveti mai mare ca al meu. Deci vreau sa va simtiti complexati! :D

6 thoughts on “Top 10 gesturi/atitudini (romantice sau…nu ) necesare perpetuarii unei relatii in timp”

 1. interesant..si mai ales pt. 9,7,5,3,1…hmm
  asta mi-a adus aminte de o decutie recenta despre cel mai incitant prim sarut cu cineva..
  :D

 2. no..se vede ca scriam la servici..mai sus :D
  Si da punctul 2 e de luat in seama, ca toate celelalte..
  dar ce te faci daca partenerului nu-i plac muscaturile de fund?
  adio spontaneitate..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>