Dependenta de munca

Discutam acu’ cateva zile cu nu mai stiu cine ca OMUL este FACUT sa munceasca. Omul este CONSTRUIT pentru asa ceva, nu poate trai fara sa MUNCEASCA, fara sa presteze in folosul unei companii/propriu/umanitatii.

Da, aparent daca ai avea mult timp liber poti acorda o atentie mult marita hobby-urilor, dezvoltarii eului, etc. dar nu sunt de acord cu asta. Munca in sine te educa, te face mai riguros, te face sa gandesti, iti da un SCOP clar si precis.

Personal am ajuns TOTAL dependent de munca, imi PLACE ceea ce fac, MOR cand nu am ce sa fac la birou (ca acum, no fuckin news, parca tot GLOBUL PAMANTESC a incremenit!!!!!!). Imi dau seama ca daca as sta fara a presta la bireaux prin inteligenta-mi fantastica mai mult de o luna, as lua-o razna. Mai ales in contextul in care fiecare este ocupat cu cate ceva – majoritatea prietenilor mei lucreaza intre 9 dimineata si 17:00, unii dau licente and shit…deci…cel putin in prima parte a zilei as turba.

Nu inteleg cum unii pot sa STEA, sa nu ii intereseze activitatea profesionala, dezvoltarea pe acest segment.

Ma intorc la…mmm…stat/cautat ceva de facut util pentru DB.ro. :D

25 thoughts on “Dependenta de munca”

  1. Oh. Mor.
    Cat WORKAHOOLISM!
    Am ATATEA contraargumente incat deja mintea scrie 3 carti(cele) pe tema asta.
    Sunt atatea de facut pana vin masele de la munca!
    Oh jubilez numai gandindu-ma.
    .
    Singura satisfactie sunt banii munciti de tine. Ca nu ejti dependent financiar. Stop washing brains !

  2. Eu scriu deja alte 3 carti(cele) care sa le contrazica pe ale tale. Prima ar incepe ceva de genul… “Totul a inceput in preistorie. Pe atunci, barbatul muncea pe terenul de vanatoare in timp ce femeia…”

  3. Ti-au spalaaaaaat minteeaaaaaaaa.
    Creezi sofisme.

    Tu NU ejti dependent de a « fi obligat » sa faci stiri, de a te trezi cand nu ai chef si a sta uneori peste program, sau de a-ti da tot suflul intr-o zi pentru ceva de nu iti prea pasa.

    Ejti poate dependent de a comunica si de a afla informatii, de a afla cum merg treburile despre care scrii.
    De a avea acces la diverse conferinte spre a vedea oameni si a afla lucruri si mai ales de a avea un pretext de a te baga in seama. De a da informatia mai departe, de a te simti util.

    Sunt lucruri pe care daca ne gandim gen…5 secunde…poti sa le obtii altfel.
    Dar pentru ca we need money, incercam sa imbinam necesar-vitalul cu placutul. Unii au bafta si gasesc, ca tine, unii nu.

    Dar nu ejti dependent de a fi in slujba “unei companii/propriu/umanitatii ».
    Este o super sclavica-capitalista propozitie.

    Acum sa explic de ce ma bag ca MUSCA. :D
    Ca tu stiu ca ai inteles de la primu cuvant, si anume « oh ».
    Eu VIN ca un protector al consumatorului.
    De blogul tau.
    Adica…intelegi tu, cenzura cum s-ar zice. Bulinuta rosie din josul ecranului.
    Pentru ca, ia spune tu AlexAlex, fiind atat de COOL, nu crezi unii cetitori vor avea tendinta sa te ia de model ?.
    ..si asta poate fi…cum sa zic…FATAL SPIRITUAL.
    de exemplu, oameni care isi urasc locul de munca citesc icisha ca ca « exista riscul de a turba dimineata » si vor incerca sa se autoconvinga ca e ok, ca trebuie sa accepte kkturile alea, in loc sa caute cva care sa se apropie de o pasiune !

    Deci, ai o mustrare de a OPC.V.

  4. Asa, acu’ chiar am avut curiozitatea de a citi al tau LuUUUUUuuUUUng comentariu.

    Deci Nana Cadea, datorita MUNCII am ajuns unde suntem, ca nivel tehnologic/civilizatie. Chestiune care uneori nu este neaparat placuta, dar prefer asta decat sa traiesc in continuare in coliba de paie.

    Apoi, pe langa partile absolut necesare evolutiei SOCIETATII in care, vrei nu vrei, traiesti si tu, a MUNCI reprezinta o modalitate absolut bestiala deseori de a INVATA, de a CUNOASTE, de a RELATIONA cu diverse arhetipuri umane, de a INVATA SA TE ADAPTEZI in diferite COLECTIVE, de a iti face prieteni/amici. Parca-mi amintesc ca si tu ai lucrat at some point pe-aci, hm? :D

    Tu zisesi parca pe undeva mai sus…(stai sa revad…) “Sunt lucruri pe care daca ne gandim gen…5 secunde…poti sa le obtii altfel” – bun, si daca am gasit o modalitate de a gasi lucrurile enumerate de tine mai sus prin munca, si a castiga si noi amici/pretini plus bani pe langa asta…e perfect! :)

    Apoi…aaaaa…evident, dupa cum ziceam munca este SINGURA modalitate cinstita de a castiga bani cu care BANI castigati, subliniez – prin MUNCA, iti poti hrani in timpul liber MULT MAI EFICIENT (decat daca nu ai munci) setea de cunoastere.

    Suntem DEPENDENTI de a munci, la fel cum suntem DEPENDENTI de bani si de societate. Toti factorii astia duc la munca.

    A, ca aci difera…aaaa…meseriile si evoluezi infinit mai putin ca lucrator la BGS decat ca jurnalist, medic sau arhitect, asta-i alta tema, dar chiar si asa…este o.k. :)

    Imping pe oricine sa-si gaseasca meseria care i se potriveste, asta-i clar. Dar FARA munca, o sa moara spiritual si social usor-usor. Ma rog, si cersitul e ceva, dar…

  5. 1.Alex, detectez o obsesie pentru flacaii fara gat!;)
    Desi cred ca ei ar exemplifica bine ce incerci tu sa demonstrezi..lor le place cel mai mult ce fac..:D

    2.Oui, mon cher berlingot..

  6. ok….nan acadia….si presupunand ca maine ai avea toti banii din lume, ce ai face? n-ai mai munci ever? ok…raps cu as calatori in jurul lumii l-am mai auzit si sunt perfect de acord. dar dupa? ce ti-ar da satisfactii? daca imi spui ca ai picta, dansa, scrie…ok…dar tot munca se cheama.
    munca nu e neaparat jobu ala de te duci la 9 si pleci la 5…parerea mea…
    si…tot parerea mea…it’s not about the money….satisfactia banilor dispare in 3-4 luni…e vorba de faptul ca te simti important si puternic.

  7. Fiica cool a padurii, daca notam cu cuvantul “munca” ceea ce spui tu, atunci sunt in acord(eon) cu tine (si-ti ridic si un mic bibelou).

    Dar e practic o noua definitie.
    Tu numesti munca ceea ce poti imparatasi cu altii (picturile tale, scrierile, placerea cuiva de a privi un dansator), sau cel putin asta inteleg. ceva aparent productiv si pt altii(pentru fizic sau minte/spirit). altfel, de ce nu am numi si joaca tot o munca? mai ales ca unii pot vedea dansul/pictura ca pe un joc?
    E vorba de definitie, si sunt deschisa la creearea uneia icisha in cercul nostru, si sa strig in cor cu voi ca suntem dependenti de ea, daca stabilim clar ce …este :).

    eu am ripostat nu atat impotriva muncii, cat impotriva unor fraze gen “MOR cand nu am ce sa fac la birou”, ca si cum nu am putea sa ne folosim imaginatia si sa facem ceva productiv si poate chiar util altora, in afara jobului.

  8. Nana Cadea, fiinta ce te invarti in (acest) cerc, ai surprins un factor foarte interesant! Faptul ca ceea ce unii numesc MUNCA, altii pot numi HOBBY/DISTRACTIE/ENTERTAINMENT bla-bla! Bravo!

    Ai pornit de la premisa gresita ca nu-mi PLACE ceea ce fac, ca sunt OBLIGAT sa ma trezesc sau sa stau peste program. (pf, in primii doi ani de munca aici plecam la 4:30 si veneam la 10…)

    Da, MOR cand nu am ce sa fac la birou! La fel cum as muri daca nu as zdrangani la chitara timp de o saptamana sau Silvica daca nu ar rage (canta zice ea) cel putin o data la 3-4 zile! Pentru mine munca/ceea ce fac, exceptand anumite momente de frustrare (dar pe care le am si cand invat o melodie la chitara, par example), ESTE un hobby! Imi PLACE ceea ce fac. :)

    Consider de asemenea ca ORICE job este util altora! Strungarul, jurnalistul, astronomul, minerul, profesorul, nu mai vorbesc de arta. Mai mult de atat, dupa cum zicea si Blonda in gen…cel mai amplu raspuns din viata ei (cre’ ca s-a indignat, hahah! A consumat 1249128 de calorii :D ), munca te face sa te simti IMPORTANT.

    Important intr-o comunitate CLAR definita de oameni, manata de aceleasi scopuri.

    Da, MOR cand nu am ce sa fac la birou!!! E ca si cum m-ai pune in fata partiturii ultimei melodii Metallica, mi-ai da chitara lui James dar mi-ai INTERZICE sa ma ating de ele! Este…frustrant, imi place ACTIVITAEA. Imi dai MIJLOACELE si INSTRUMENTELE de a-mi indeplini un hobby dar imi interzici sa il pun in aplicare.

    LOGIC ca putem sa facem ceva util si pentru altii si pentru noi in afara job-ului, dar de ce sa ne limitam? :)

    Da, omul este dependent de munca pentru ca MUNCA cel mai adesea, pe langa mijloc de subzistenta, te face mare, te introduce in societate, iti da scopuri, te RIDICA, te EDUCA, te ajuta sa-ti descoperi noi pasiuni si reprezinta un mijloc de a evolua spiritual/intelectual.

    De fapt cred ca tu inca nu ai gasit ceva sa-ti placa. :) Sa vezi atunci…ohohooo…

    Mama, deci o putem tine asa for ever…and ever…and ever (The Shining)

  9. Asa. In mare oricum e clar ca de la inceput am fost de acord unii cu altii.
    Dar…acum ca tot am intrat in kkt…..:

    MÚNCĂ ~ci f. 1) Activitate/efort fizic sau intelectual îndreptat spre a crea bunuri materiale şi spirituale.

    No, daca luam aceasta definitie (una din mai multe), atunci, da ADOR munca, dar …tot nu stiu daca putem sa punem unui post titlul general de “suntem dependenti de munca” intrucat…nu cred ca toti sunt dependenti de a…depune efort.
    Sau na, daca numim efort si faptul ca pitipoanca sta o dimineata intreaga sa isi intocmeasca o masca din machiaj la brat cu coclarul cu a sa freza, sau bgs-ul care trage de fiare ca sa aiba brand (inutil mie clar)…atunci…na…toti muncim…si postul tau este un TRUISM.

    Mai precis…este ca o revelatie oarecum banala …gen …toata lumea este dependenta de comunicare, bani, mancare. :)

    In alta ordine de idei ….
    “LOGIC ca putem sa facem ceva util si pentru altii si pentru noi in afara job-ului, dar de ce sa ne limitam?” .Well…am senzatia ca jobul este unul singur, iar “in afara lui” este mai multe, deci nu cred ca inseamna limita, dar banuiesc ca ai vrut tu sa zici ceva incredibil de ingenios si mi-a scapat mie ideea.

    Apoiiiiiiiiii….
    da…cum ziceati si voi e super importanta deosebirea job versus munca.
    Desi aparent orice job e o munca, cred ca exista si joburi care sunt create strict pentru profit, si in anti-folosul societatii. Le consider asa pe cele din cadrul companiilor care au ca obiect….viciile oamenilor. Exemple simple industria tigarilor sau jocurilor “adictive”. Dar, cred ca …gratie teoriei relativitatii am putea sa demonstram inutilitatea/anti-umanitatea altora.
    ce putem sa vedem bun, la un un job unde de dimineata pana noaptea faci acelasi lucru(SI se poate chiar unora sa le placa asta, in functie de personalitate), si nu mai ai timp sa citesti o carte sau sa vezi un loc care te poate ajuta sa ai nijte revelatii cool, sa construiesti tu ceva cu mana ta pentru cineva DRAG, nu pentru companie, sa ajuti cu un zambet sau o vorba pe un prieten… adica….la un job…scoti ce ai bun in tine…pentru societate…o societate care are specimene bgs-ice, pitipoance si clowni care din partea mea de vaca rea pot muri linistiti, pe cand atunci cand MUNCESTI in afara JOBULUI la ceva, o faci pentru cineva care conteaza (cum ziceai tu intr-un post, pentru cineva din acel cerc in care aveti aceleasi valori, pt ca nu putem bi de rau si bun). de asta sunt eu anti-munca capitalista…pentru ca…ma duce cu gandul la turme. si io prefer haitele.

  10. (Cu CAPS LOCK PRINTRE RANDURI – nu pot sa cred ca fac asta)

    Asa. In mare oricum e clar ca de la inceput am fost de acord unii cu altii.

    (DA!)

    Dar…acum ca tot am intrat in kkt…..:

    :D

    MÚNCĂ ~ci f. 1) Activitate/efort fizic sau intelectual îndreptat spre a crea bunuri materiale şi spirituale.

    No, daca luam aceasta definitie (una din mai multe), atunci, da ADOR munca, dar …tot nu stiu daca putem sa punem unui post titlul general de “suntem dependenti de munca” intrucat…nu cred ca toti sunt dependenti de a…depune efort.

    DEPUNEM EFORT TOT TIMPUL MAI PUTIN CAND DORMIM…DESI SI ATUNCI CONSUMAM NEURONI, DAR… DESEORI A DEPUNE EFORT LA MUNCA ESTE MAI PLACUT DECAT A…NU’SH…ALTCEVA CE APARENT AR CREA MAI PUTIN EFORT

    Sau na, daca numim efort si faptul ca pitipoanca sta o dimineata intreaga sa isi intocmeasca o masca din machiaj la brat cu coclarul cu a sa freza, sau bgs-ul care trage de fiare ca sa aiba brand (inutil mie clar)…atunci…na…toti muncim…si postul tau este un TRUISM.

    Mai precis…este ca o revelatie oarecum banala …gen …toata lumea este dependenta de comunicare, bani, mancare. :)

    BAI, IMI PLAC REVELATIILE ASTEA. MAI ALES CA S-AU CONSTRUIT SI PE MASURA COMENTARIILOR ASTORA :D

    In alta ordine de idei ….
    “LOGIC ca putem sa facem ceva util si pentru altii si pentru noi in afara job-ului, dar de ce sa ne limitam?” .Well…am senzatia ca jobul este unul singur, iar “in afara lui” este mai multe, deci nu cred ca inseamna limita, dar banuiesc ca ai vrut tu sa zici ceva incredibil de ingenios si mi-a scapat mie ideea.

    EXACT.

    Apoiiiiiiiiii….
    da…cum ziceati si voi e super importanta deosebirea job versus munca.
    Desi aparent orice job e o munca, cred ca exista si joburi care sunt create strict pentru profit, si in anti-folosul societatii. Le consider asa pe cele din cadrul companiilor care au ca obiect….viciile oamenilor. Exemple simple industria tigarilor sau jocurilor “adictive”. Dar, cred ca …gratie teoriei relativitatii am putea sa demonstram inutilitatea/anti-umanitatea altora.

    OMENIREA ESTE DEPENDENTA DE VICII. SI APROPOS, VEZI CA ‘VICII’ IMPLICA SI TOATE LUCRURILE POZITIVE DAR DE CARE ESTI PASIONAT. INSA ACI DA, AI DREPTATE IN MARE PARTE. :) SUNT INSA DOAR EXCEPTII – INDUSTRIA TUTUNULUI/ALCOOLULUI (DESI ACI VAD MAI MULTE UTILITATI NON-DAUNATOARE OMULUI), A JOCURILOR DE NOROC…SI MAI E VREUNA? TUTUN, ALCOOL, JOCURI DE NOROC…PORNOGRAFIA E UTILA DECI NU INTRA…MMM….NEAH, CAM ATAT CRED.

    ce putem sa vedem bun, la un un job unde de dimineata pana noaptea faci acelasi lucru(SI se poate chiar unora sa le placa asta, in functie de personalitate), si nu mai ai timp sa citesti o carte sau sa vezi un loc care te poate ajuta sa ai nijte revelatii cool, sa construiesti tu ceva cu mana ta pentru cineva DRAG, nu pentru companie, sa ajuti cu un zambet sau o vorba pe un prieten… adica….la un job…scoti ce ai bun in tine…pentru societate…o societate care are specimene bgs-ice, pitipoance si clowni care din partea mea de vaca rea pot muri linistiti, pe cand atunci cand MUNCESTI in afara JOBULUI la ceva, o faci pentru cineva care conteaza (cum ziceai tu intr-un post, pentru cineva din acel cerc in care aveti aceleasi valori, pt ca nu putem bi de rau si bun). de asta sunt eu anti-munca capitalista…pentru ca…ma duce cu gandul la turme. si io prefer haitele.

    ANCADANCA, PAI DE-AIA ESTE INTERZISA PRIN LEGE MUNCA CE DEPASESTE 8 ORE/ZI. DACA STAI PESTE PROGRAM, ESTI PLATIT SUPLIMENTAR (DUBLU THAT IS). DE AIA SE EXISTA VACANTE LEGALE SI CONCEDII CARE, IN ROMANICA, ESTEM CONFORM CODULUI MUNCII DE 3 SAPTAMANI PE AN MINIM. DECI ESTE GRESITA SINTAGMA “DE DIMINEATA PANA SEARA LA MUNCA”. MA ROG, EXCEPTII EXISTA IN ORICE/ORICAND.

  11. halex bineinteles ca nu am citit imensul tau coment de deasupra….nu ma intereseaza ce ai de zis…dar iti ador blogul
    acestea fiind zise…imi place cum toata lumea e de acord cu toata lumea…
    eu cred ca nan acadia se refera la acele specimene frustrato-corporatisto-fardeviata pe care le vedem agitandu-se mai ales prin centru bucurestiului si care si-ar taia venele in orice clipa. intr-un cuv, la cei care-si urasc munca. ei bine, eu si halex (fiind noi identici and all) ne refeream la munca aia absolut bestiala pe care o prestam zilnic si care ne face sa ramanem like wow in final (da nan acadia…stiu ca urasti englezismele aruncate printre romanisme but trust me si tu o faci).
    asa..nu-mi place sa vb despre mine (hihihi) dar o voi face. Pai eu iau acele 10-12 ore (in medie) petrecute la job in cel mai continuu foc ca pe o joaca. si ma distreaza teribil. ok…hai sa ne jucam de-a facutul unei prezentari…de-a bugetu…tralalalalal. daca imi aduc bine mainte, joaca de genu asta ne distra al naibii de mult acu vreo 20 de ani, nu?
    muaaaaaaaaaaaaaa….nu-mi vine sa cred ca mi-am depasit cu 357% marimea unui coment obisnuit.

  12. Silviaaaaa…ce duda ejti :). cum sa formulezi o asa fraza catre mine ?:D pai eu nu prea am nimic cu englezismele (chiar intr-un comm acu vreo 3 zile ziceam ca sa vorbim cu englezsime, dar corct romaneste :) ), am doar uneori cu unii oameni de le folosesc in situatii care doar mie personal nu-mi suna potrivit si estetic. “trust me si tu o faci”. ai zis-o ca si cum as fi o ipocrita tampa :D like dohhh..logic ca o fac . it rulz. :))
    asaaaaaa….in planul 2, as mai avea de zis pe subiect, dar clar stiti si voi undeva i adancul sufletului si mintii lucururile astea…asa ca vom incheia, cu concluzia ca:
    Silvia primeste medalie pentru dubla-autodepasire in plan comentativ cu ocazia acestui post
    clap clap clap clap clap :D

  13. nu cred că este “făcut” pentru muncă. e prea mult spus. e doar un fel de instinct figurativ (iar mă încurc în cuvinte complicate) care şi-a pus amprenta pe noi şi ne-a indus conceptul de muncă pentru supravieţuire. şi aici nu mă refer doar la cele materiale. gândeşte-te că primul fel de om nu prea a putut defini munca. era doar ceva care-l ţinea în viaţă. mai târziu, această noţiune a devenit un fel de obligaţie. ceea ce nu e adevărat.

    aşa-i că puteam să spun doar “sunt de acord cu tine”? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>