Dogs are barking, monkeys clapping

(vorba Gogol Bordello)

Povestea un coleg cum a vazut pe strada o domnisoara atacata de 2 dulai. Colegul, Om fiind, a sarit in ajutorul fetei. A gonit un caine, moment in care insa au sarit mai multi pe el. Acesta incerca disperat sa scape de caini, striga, arunca cu pietre, aia nimic.

La o terasa de langa, oamenii se uitau. Ca la spectacol.

——————————————————————-

Merg in statie la autobuz si o domnisoara imbracata foarte sumar si machiata strident, fusta mini, scoate o tigare dintr-un pachet. Care pachet este aruncat pe jos, fix in mijlocul trotuarului.

Ma zgarie atat de rau pe retina si pe creieri vederea ei si a gestului incat ma proptesc la juma` de metru de don’soara si-i zic “vedeti ca v-a scapat ceva pe jos…nu stiu daca ati remarcat!”

Faza la care fata se uita superior, asa, la mine, si-mi intoarce spatele. Nu ma las, si ma intorc dupa ea, SI MAI aproape. “Nu, pe bune…chiar TI-A picat ceva pe jos. Nu crezi ca ar fi simpatic sa te apleci si sa ridici mizeria de pe jos?!”

Intre timp, “oamenii” asistau impasibili la spectacol. Nimeni nu facea nimic.

Tipa se uita la mine, nu face nimic, desi se simte ca nu ii place situatia in care este pusa. Baga o privire usor agasata, sacaita si incearca sa para superioara.

Vazand ca nu o pot scoate la capat, ma uit TOTAL scarbit la “fiinta” din fata mea si ma aplec eu, iau pachetul de tigari si il duc la gunoiul ce zace la 2 metri mai incolo.

Da, stiu ca nimeni nu a invatat nimic din asta, intrucat suntem niste cretini si nesimtiti cu totii. Dar macar pentru mine stiu ca am facut ce trebuia.

……………………………………………

Fratele meu mai mare tin minte ca a scris la un moment dat, acum muuuulti ani, in revista liceului, o intamplare in care el a cazut victima unei agresiuni intr-un tramvai din Bucuresti. Un tigan (nu, nu rrom…)i-a dat, din senin, un mare pumn in cap. Faza la care frati-meu, non agresiv ca si mine, nu a replicat cu aceeasi moneda. In schimb, s-a uitat in jur. Toti oamenii se faceau ca ploua, ca nu au vazut nimic.

Din nefericire, de-a lungul a aproape 15 ani de la aceasta intamplare, nimic nu s-a schimbat in mentalitatea romanilor.

4 thoughts on “Dogs are barking, monkeys clapping”

  1. haha. lasa ca stia ea tipa ca de fapt vroiai sa o agati.
    stii ce e mai naspa? ca prostii nu realizeaza ca in orase curatenia se face tot pe banii platiti de noi la taxe, ca toate chestiile alea pe care le strica in autobuz fac biletul sa fie mai scump and so on.

  2. Ce bilet? Aaaa, da…ACEL bilet. I heard stories.
    Cat despre tipa aia, CLAR voiam sa o agatz…pacat ca a fost o tzara prea inteligenta pentru mine. Sper (ca si agariciu’ de la BGS) sa citeasca si ea blogu’ asta si sa se regaseasca. Ea sau alta similara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>