La Cite des Enfants Perdus

Acesta fiind un film realizat de Jean-Pierre Jeunet (Amelie, Alien:Resurrection) pe care as fi vrut sa-l vad acum gen… 8-9 ani si am uitat de el.

L-am gasit intamplator ieri pe ODC raftul unui magazin si l-am copiat cumparat. Mi s-a parut foarte tare, mai ales avand in vedere ca a fost realizat in 1995.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0ONMeqQZ_9I&feature=related]

“La Cite” este filmat FOARTE interesant si are decoruri super tari/originale, a la Kubrick dar parca si mai penetrante, mai DARK. Atmosfera din film as descri-o ca fiind STRANIE/BIZARA, avand ceva din Lemony Snicket. Poate ceva mai mult. De asemenea, m-a dus cu gandul la Brazil, filmul arta al lui Terry Gilliam.

Nu mi-a placut in mod special jocul lui Ron Perlman care nu s-a incadrat prea bine in rolul unui semi-handicapat. In schimb, mi-ar fi placut sa o revad pe Judith Vittet (Miette) in alte filme/roluri, insa se pare ca la 10-11 ani si-a atins apogeul carierei. Too bad…

Creatia merita vazuta in special pentru ca regizorul a reusit sa creeze un Univers fantastico-credibil fara sa fie plasat undeva anume, populat de oameni si factiuni ciudate. Toti din film au probleme de perceptie/personalitate iar secventa in care cele doua “siameze gemene” gatesc, fiecare folosindu-se de miscarile celeilalte intr-un mod foarte cursiv face toti banii si mai mult de atat.

De asemenea, o sa ma (re)apuc de jocul omonim, aparut candva in anii ’90 si despre care mai tin minte doar ca folosea decoruri din film si ghidai personajul principal, Miette.

Go for it!

(si trilerul oficial)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CNYG9cXTSds&feature=related]

8 thoughts on “La Cite des Enfants Perdus”

  1. Ca sa vezi ca iti ascult sfaturile in materie de filme, atunci cand nu e vorba de “special Goaga recommendations”, am vazut filmul si mi s-a parut genial ca si scenografie, atentie la detaliu si umor .. Partea nasoala, insa, a fost la cd-ul 2 cand nu mai mergea subtitrarea si franceza mea a kicked in si asta m-a facut sa imi cam pierd din concentrare … alt lucru negativ, care tine strict de film, e ca mi s-a parut cam fragmentat, sarea prea brusc de la un fir narativ la altul asa ca am ramas cu niste goluri in desfasurarea actiunii…

    Dar cel mai interesant mi sa parut sa observ asemanari cu genialul joc bioshock, ma mir ca nu ai vazut si tu asta (vezi Miette – little sister, One – big daddy, savant nebun care creeaza un mic univers sub apa, oameni care o iau razna, decor etc. :D )

  2. Da, scenografia mi s-a parut si mie super super tare! Atentia la detaliu, idem, umor… so and so. Mai mult ca creepyness. :) Eu n-am probleme cu franceza, deci as fi putut sa vad fara nicio problema fara subtitrare. N-as fi inteles nimic.

    Da, poate ca e nitel cam fragmentat/treceri bruste. Si eu am ramas cu niste goluri (mai ales legate de aia fara un ochi – ciclopii)

    Si DA, super tare ca ai remarcat asta! Nu vazusem dar acum, gandind retrospectiv, CHIAR SEAMANA cu Bioshock! RAU de tot! NU m-ar mira sa se fi inspirat nitel din film… I-AM PRINS!!! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>