Rust in peace

Ca in fiecare seara raman sedat pe cate o melodie. Eu, un mos decrepit, pervertit, libidinos si paranoic. Stau la 6 si totusi viermii de jos se tarasc pana la balcon si vin cu mirosuri si multumiri efemere si tristeti sexuale si mii de prostioare lacrimogene de mai toata scarba.

Ma numesc Strainu Ion, am jurat cu mana pe biblie si sunt virgin…la stat si tabula rasa la pat…. Brrrr, e frig al dracu’ si soba pufaie invelita de lemne si amortita in atipeala de jarul cald si rece.

…………………………

Mi-as lua o fetiscana frageda si i-as da cafea neagra si-aburinda si i-as da o papusa barbie blonduta si prostuta si ce i-as mai da, Dumnezeule pierdut… Sani albastri sub satinul galben al rochiei in care maica-sa a facut-o pentru prima data. Sani albastri? movulii? roscati? Sau gri… la naiba – sani carbonizati si zambet pestrit si-ademenitor. E o tarfa, Doamne, e o tarfa, Dumnezeul meu patetic, insipid si bun.

E o tarfa, Dumnezeu erectil si copil; ba nu, e o vampa, e o femeie cocheta si bruneta, cu maini albe si unghii lungi si rosii…. ah…ce-as mai face cu ea…si ele…

………………………..

O sonerie obosita trezeste scarbita apartamentul 79 de la 6. Da, da, de la blocul acela de pe colt cu tine… si la stanga e intersectia cu copiii…da, da! Un mos decrepit, paranoic, palug si semierect se apleaca la vizor.

“Ce vreai!?”, intreaba gospodinul.

“De la martorii lui Iehova, sa va ajute Dumnezeu!”, raspunde glasul unui ins pipernicit, negrut si cu un ochi de sticla.

“Da, da, va asteptam…intrati…dar… intrati!”, spuse Strainu Ion, mos palug cu ochi sclipind.

………………………..

Secundarul ceasului din perete parca salta singur si surd inapoi. “Pesemne ca au venit ingerii mortii”, gandeste umbra paluga.

Si cade mort.

La parter cadavrul scheletic doarme contorsionat pe sub trotuare. Nimeni nu se-nchina, nimeni nu ofera lumina, nimeni nu acopera.

”Cica avea o fata”, zice matusa Ana de la 4. “O fata de-aia oachesa si bine….da’ Dumnezeu stie de ce nu vie odata sa-l ia!”

“Ptiu, scuipa baba in san, duce-se pe pustii, fah, haidi d-ici ca asta incepe sa puta!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>