Interviu cu o romanca studenta de a lucrat la Google

Acu’ cateva zile tinui un interviu cu o tipa de 23 de ani ce a lucrat la Google, in Germania. In mod surprinzator, este unul dintre cele mai citite interviuri de le facui vreodata, pana mea…

Dovada ca si oamenii de business, aia maturi`n`mari`n`de succes , simt nevoia sa se relaxeze citind cum o tanara ambitioasa and precoce le calca pe urme. Sau nu, ramane de vazut.

Tipa a lucrat, printre altele, la crearea sistemului de SMS-uri din Gmail, Google Calendar. :)

DB: Ce crezi ca a contat in alegerea ta? Ce conteaza, in general, pentru a lucra la Google?
IC: Portofoliu relevant de proiecte, studiile conteaza foarte mult de asemenea. Eu am si participat la multe Olimpiade de informatica si matematica. Conteaza si notele, cursurile, daca ai si Doctorat este excelent. Eu o sa imi dau Doctoratul in informatica (PhD) in SUA. De asemenea, de ce sa mint, conteaza foarte mult si norocul – se trimit mii de CV-uri saptamanal pentru angajari catre Google, deci trebuie sa ai si o doza buna de noroc sa fie ales chiar al tau de cei ce se ocupa cu trierile.

DB: Sa inteleg ca totul este relaxant, frumos. Ca si organizare?
IC: In ciuda aparentei libertati, totul este foarte bine pus la punct, totul organizat aproape matematic. Ce mi-a placut in mod special este ca la Google ai o libertate mai mare de a programa fata de alte companii, din cate am auzit si vazut eu – nu ai limitari, poti sa vii cu propriile idei, ba chiar iti sunt incurajate. Deadline-uri nu prea sunt – toata echipa era, efectiv, pasionata de ceea ce facea. In fiecare luni insa toti angajatii trimiteau sefilor rapoartele cu ceea ce facusem in saptamana.

Restul interviului il puteti citi aici (cu poze and all).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>