Jocuri mici si cool

…sau jocurile pe computer ale copilariei.

Pentru a nu face din acest post unul absolut inutil, o sa enumar doar jocurile care mai POT fi jucate si in ziua de astazi, folosind programe precum Scumm.

Locul 15 – ALLADIN – Cum sa nu-ti placa sa sari, dai cu sabiutza si spargi capul inamicilor cu…mmm…mere? Pfa…
alladin
Locul 14 – LOOM – Un adventure point`n`click (asa erau toate pe atunci) cu grafica EGA despre calatoriile unui vrajitor in drumul spre maturitate.
loompng
Locul 13 – DUNE – Primul DUNE iesit pe piata, realizat de nu ma inseala memoria de Virgin Studios. Strategie, arata super bine pentru vremea aceea, personajele au chipurile actorilor din filmul omonim al lui Lynch.
dune1
Locul 12 – PRINCE OF PERSIA – Primul, evident. Stiu ca il jucam pe un computer HERCULES, cu 128k RAM si monitor alb-negru. Bagam coduri si ma duelam la final cu Jafar, mua…prea tare!
prince-of-persia_1
Locul 11 – TIM, the INCREDIBLE MACHINE – Unul dintre cele mai inteligente joculete ever! Ti se pun la dispozitie diverse mecanisme si, intr-un plan bidimensional, trebuie sa pui rotite, balonase, diverse planse astfel incat sa faci lucrurile “sa se miste” spre un scop diferit de la episod la episod.
tim
Locul 10 – SUPAPLEX – Si asta-i un joc f. inteligent, copiat de ‘n’ alte companii. Te deplasezi cu un omuletz mancand din peisaj, evitand sa-ti cada chestii in cap pe masura ce mananci solul.
supaplex
Locul 9 – X-Wing – Primul simulator spatial pe care l-am jucat. Intra pe 5 diskete (enorm de mult atunci!), avea 10 megabiti (trebuia sa fac loc pe hard sa-l joc). Era complex, puteai sa iti setezi scuturi, sa-ti vezi navuta din Razboiul Stelelor din mai multe unghiuri, nice. :D
xwing1
Locul 8 – GOLDEN AXE – Il jucam cu Sergiu in draci, fiind unul dintre putinele jocuri captivante ce puteau fi jucate in doi la acelasi computer. Omoram monstruleci, ne protejam unul pe altul, cre’ ca l-am terminat impreuna de vreo 10 ori cel putin.
golden-axe-1
Locul 7 – DUNE 2 – Primul joc de strategie in timp real EVER! Adicatelea stramosul Command & Conquer, Red Alert si…ma rog, toate astea.
dune2
Locul 6 – SAM’N’MAX HIT THE ROAD – Un adventure uber funny, cu un urs si un iepure ce se simt ei foarte…detectivi.
sam_and_max
Locul 5 – INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE – Mua, un adventure ce urma povestea filmului foarte bine, o grafica frumoasa (256 de culori) si f. imersiv. Chiar ma simteam io nitel asa Indiana, prin casa… :D
indiana-jones-and-the-last-crusade_6
Locul 4 – LOST VIKINGS – Un joc f. inteligent. Trei vikingi, fiecare cu alte forte, trebuie sa conlucreze pentru a ajunge acasa. Un grasan cu un scut mare, un gagiu mediu cu sabiutza si unu’ slab si frumos, ca mine asa, foarte agil si inteligent, karismatic, mag, special… :)
lostvikings
Locul 3 – MANIAC MANSION 2 (Day of Tentacle) – In continuare clasat ca fiind unul dintre cele mai inteligente adventure-uri din istoria jocurilor. Si unul dintre cele mai amuzante, datorita personajelor impiedicate si bine conturate.
dayoftentacle
Locul 2 – MYST – Primul joc pe CD pe care l-am jucat, eram deja mai mare ce-i drept, un fel de clasa a VI-a… Mistere peste mistere, alegeri de facut, puzzle-uri super grele…Arta.
myst
Locul 1 – MONKEY ISLAND – EVIDENT! The one and only. Stateam pe jos la frati-meu in camera, in tacere ca sa ma lase sa stau acolo, el se juca si eu faceam ochii mari, incercand sa inteleg exact ce se intampla. Apoi l-am terminat singur de `n` ori. Si azi l-as mai juca si pariez ca as rade. :)
monkeyisland1

One thought on “Jocuri mici si cool”

  1. Salut,

    Mi-ar placea sa pot downloada de undeva o parte din jocurile astea. Ca si tine le-am jucat pe unele la vremea lor dar din pacate nu le mai am. Daca poti, te rog sa-mi indici un hub de dc++ sau un site de unde as putea lua jocurile astea vechi.

    Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>