Top 10 filme SF ( in a mea opinie)

Continuand topul filmelor horrorrrrrr…. Am realizat din a mea cultura (deloc) generala si un top al filmelor Science Fiction. Mhm.

Locul 10Blade Runner – Ridley Scott Pentru ca este bazat pe un roman al lui Philip K. Dick, pentru ca pune niste intrebari existentiale, pentru ca este puternic, psihilogic si mult inainte de vremea sa (filmul realizat in 1982)

Locul 9E.T. – Steven Spielberg Pentru caaaaa :) Smile.

Locul 8Alien – Ridley Scott Este scary chiar si acum, intunecat, tensionant, a creat o rasa credibila (re)folosita in alte filme`n`jocuri. Regizat chiar uo-key. A pornit cliseul “un grup de suckeri omorat unul cate unul”. Intai negrul.

Locul 7Children of Men – Alfonso Cuarion Pentru ca este ALTFEL decat se fac filmele acum, mult mai aglomerat, greoi, dureros, atent regizat, lent si totodata frenetic, fara dialoguri inutile. Poate nitel patetic pe alocuri, pentru a se vinde…

Locul 6Odiseea Spatiala 2001 – Stanley Kubrick Pentru efecte, pentru carte, pentru ca a fost regizat impreuna cu Arthur C. Clarke, pe masura ce acesta scria cartea-legenda, pentru ca explicatii gasesti in carti sau in continuarea (mult mai slaba) a filmului, pentru ca “este un film ce trebuie vazut, nu inteles”.

Locul 5Dune – David Lynch Pentru ca este prima ecranizare (si de ce regizor!) a unei carti preferate de mine, pentru ca este jucat f. misto, pentru ca recreaza cel mai corect atmosfera din carte, desertul, viermii, fremen-ii. Finalul diferit fata de carte, m-a deranjat, dar…

dune

Locul 4Dr. Strangelove – Stanley Kubrick Nebunesc, pamfletic, amuzant, trist, contradictoriu, exagerat, real, bestial.

dr_strangelove1

Locul 3The Matrix – Andy Wachowski Pentru ca m-am intrebat de mai multe ori cum ar fi sa aflu ca de fapt…lumea inconjuratoare este doar o iluzie.

matrix

Locul 2Star Wars (primele 2) – George Lucas nu cred ca mai e nevoie de comentarii…

star-wars

Locul 112 Monkeys – Terry Gilliam Ritm bestial, jucat demential (c`mon, e Brad Pitt NEBUN si Bruce Willis…si ambii-s tensionati rau!), scenariu surprinzator chiar, nebunesc, f. misto regizat. Arta.

army12monkeys

2 thoughts on “Top 10 filme SF ( in a mea opinie)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>