Biblioteca, cimitirul sau Eu la Cub

Iubesc mortii mei din biblioteca uda.
In indexul meu, ei sunt imbracati in negru.
Deunezi ma intrebam despre cheia de la turn si tura care ia nebunul. Mie mi-au ramas caii – care nu sunt inorogi – si o cafea in corn. Dorm pe patratelul gri.

Cuburile mele au aripi si zboara din turnuri deturnate de priviri echivoce si sunete fatise.
Eu dorm in cubuletul meu cu geam; l-am luat la prima mana dupa reciclari succesive. Biblioteca mea e uda de apa uzata , apa scurt-circuitata de ochi si de cer.

Femeia in negru din fata crede ca ninge cu lacrimi.

Ii zic :
-Esti proasta ca o frunza albastra pe un pian; te-ncrezi intr-o degringolada de non-sensuri care sunt, dar la care nu poti sa ajungi, deci pe care nu poti a le banui. Eu iti zic ca ninge cand pe cub cand in sfere. Ia, uimeste-ma! Stii formula? Ghicesti ecuatia, procentul? Integrala din y la puterea cub mai mic sau egal cu volum al de trei ori sfera cu raza saptesprezece de impartit la y. Ia spune, proasto, care e intervalul?

In cimirirul meu sexual s-au scurs duzine de senzatii si de sfere; volum sfera este egal cu suma volumelor cuburi inerente. Muchia cub clar semnifica notiunea de cuplu , definind-o dupa algoritmul – valoare timp mai mare sau egal cu secunda la puterea ( Ea + El + Identitatea).

Pe geamul care da spre inauntru se curg pelicule cu personaje absente, pelicule prost-calibrate, prost- cantarite, prost- vandute. La trocul meu cu mine insumi m-am debarasat de insasi plutirea uda pe pianina.

Acum stau. Stau in negru, sprijinit de cubul tau, cu frunza albastra pe buze. Cuburile tacute se joaca.

2 thoughts on “Biblioteca, cimitirul sau Eu la Cub”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>