Un nou atac phishing pe mobil folosind numele LG Romania

Mdeah, iar am primit mesaj pe mobil, de data aceasta cica de la LG Romania.

“Felicitari!!! Cu L.G. a-ti castigat 10.000 RON.! COD – UNIC:D.P.J.P.T/24. Suna reprezentantul la nr. tel. fix:0212053434. mobil: 0761917788.”

Este gen al 5-lea atac phishing pe mobil de-l primesc. Bai tata, nu v-ati prins ca am un IQ de peste 80?!

De data asta insa, mi-am rapit 2 minute din viata sa-i sun pe asa-zisii reprezentanti LG. Formez numarul de mobil. Imi raspunde dupa gen a patra oara un gagiu, foarte grabit, foarte profi asa, parea ocupat. In jurul lui, f. mult zgomot de birou, haos, tipete, oameni care tastau frenetic, chestii de-astea. Mai-mai ca te poate pacali.

“Alo…salut…Alex sunt, am primit un fel de mesaj de la voi…As fi castigat 10.000 de lei…Imi puteti da amanunte?”

“Alo, da, buna ziua. Ma numesc X-ulescu, reprezentant LG Romania. In primul rand felicitari. Imi puteti spune numele complet pentru a va cauta si orasul in care locuiti?”

“Bineinteles. Alexandru Marinescu…Ploiesti”

(se face ca se uita intr-o baza de date…)

“Da, sunteti trecut. Felicitari!” (ietete! Mai nou ma cheama Marinescu…arta…si locuiesc in Ploiesti…)

“Si ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia banilor…?”

“Simplu, cumparati o cartela Vodafone sau Orange in valoare de 10 euro, o sa va rog sa trimiteti codul de reincarcare la acest numar…”

“De ce as face asta?”

“Este un fel de comision/taxa de incasare…Asa se face…Oricum, dupa ce trimiteti codul de reincarcare, o sa va rugam sa veniti la sediul nostru central cu buletinul si SMS-ul de la noi, pentru dovada. Astept sa trimiteti codul, domnule Marinescu. Acum imi cer scuze, trebuie sa raspund si altor castigatori! A! Inca ceva! Fiind un concurs, trebuie sa trimiteti NEAPARAT, dar NEAPARAT intr-o ora codul de reincarcare, altfel, premiul nu va mai fi valabil!”

“Ah, multumesc mult… Stiti ca sunteti pasibili de inchisoare, nu?”

“….”
”Nu, pe bune…Inselatorie, tentativa de inselatorie…spam…phishing…cumulat, cam 5-7 ani…Va spune un om care este jurist de profesie.”

Moment in care gagiul inchide telefonul. Boooon.

Sun pe directorul de marketing de la LG, cu care am mai vorbit in urma cu cateva luni, ii spun care-i faza… Imi zice ca, intr-adevar, s-au confruntat cu atacuri phishing de le foloseau numele, dar ca de cateva luni incetasera. As fi fost primul care le-a semnalat reinceperea atacurilor.

Chiar nu sunt capabili operatorii telecom/politia/criminalistii, folosindu-se de celulele instalate de operatori (prin triangulatie) sa-i prinda? Mai multi din piata mi-au spus ca ar fi unii si aceiasi care trimit astfel de mesaje. Operatorii telecom doar blocheaza anumit numere. De multe ori.

Un reprezentant al Dacia mi-a zis la un moment dat ca, in medie, atacatorii, profitand de naivitatea unora, castiga zilnic cel putin 3-500 lei. Ma las de jurnalism, bag picioru’.

7 thoughts on “Un nou atac phishing pe mobil folosind numele LG Romania”

  1. Nu esti singurul care primeste asemenea mesaje, eu am primit mesaj de la Dacia cum ca as fi castigat un LOGAN si ca sa intru in posesia premului sa sun la numarul specificat in mesajul sms ( binenteles ca in mesaj era trecut un banal numar de mobil, cred ca de cartela). Doar ca eu nu am sunat la acel numar ci am intrat pe internet si am sunat direct la Uzinele Dacia pentru a ii intreba daca au cunostinta de un asemanea concurs. Raspunsul a fost binenteles ca nu, si ca s-au mai confrunatat cu astfel de atacuri. La vreemea aia tin minte ca le-am dat si email celor de la Dacia dupa ce am vorbit cu doamna aceea. Ceea ce este ciudat este ca inca mai sunt indivizi ( cu un neuron , probabil ) care mai pun botu’ la astfel de mesaje. Si si mai trist este ca la majoritatea acestor atacuri cei care le planuiesc te pun sa cumperi 2-5 cartele pre-pay. Raman la vorba mea, ” lasa-i ca sunt prosti si au mintea odihnita” dar si mai cu mintea odihnita sunt cei care iau de bune aceste aberatii.

  2. Eu sunt un mare norocos! Am castigat pana acum si la Altex si la Domo si la Dacia, va jur. Acum am plasma in casa, microunde la bucatarie si roti in parcare… :))
    Acum pe bune, sunt sigur ca multe bunicutze si bunici sau oameni cu 4 clase se inghesuie si trimit repeziti coduri de reincarcare, de aceea si continua aceste atacuri. Dc nu erau profitabile inchideau ei pravalia demult. Traiasca incultura

  3. HaHaHa, am si io o povestioara asa :D : am primit mail sa particip la un concurs H2O (parteneri media: Cronica carcotasilor si Orange Romania) si am participat si am castigat o placa de snowboard (super tare, nu?), asta daca as fi trimis un sms cu un cod de reincarcare ptr o cartela Orange, reprezentand plata transportului ptr placa ;) si acum ia ghiciti am trimis sau nu mesajul-transport ??? Me inca mai tine minte ca Soarele e mai mare ca Pamantul si ca omul a ajuns pe Luna :))

  4. am primit cu 10 min.in urma,mesaj cu felicitari !!!!…..COSMOTE te-a desemnat castigatorul unui BMW serial / info si validare la 0764049244 ….!!!! aveti grija la aceste mesaje false

  5. promotia “100 de zile 100 de nopti” e o facatura. si codul unic nu tre sa inceapa cu BCR k nu exista la noi asa ceva. 021205343 si 0769830822 is numere la tzepari dinastia.am luat o mare teapa si va spun sa va feriti.

  6. eeeee….si eu am primit ieri un msg in care ma anunta ca am castigat un bmw :)). toata ziua am fost cu capul in nori ,pana cand mi-a trecut prin cap sa le caut nr de tel pe google si m-am lovit asa de tare la cap incat m-am trezit la realitate…bine ca nu am facut prostia sa ii ascult ca cine stie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>