House of Flying Daggers short review

Nu prea ma dau in vant dupa filmele japoneze sau chiar CU japonezi…insa acesta m-a dat pe spate din cel putin trei motive.

Cele mai superbe peisaje de le-am vazut EVER intr-un film si jocul actorilor…pentru mine necunoscuti. Ma rog, mai putin tipa cea frumoasa si cu personalitate puternica si surprinzatoare (suna cunoscut, nu?), pe care am vazut-o si in Memoriile unei Gheise.

flyingdaggerEste un film pe care l-as descrie, printr-un cuvant, ca fiind unul elegant. In care artele martiale sunt dansante, estetice, la fel ca si personajele.

De asemenea, scenariul este surprinzator, cu schimbari de situatie si cu intrebari ramase neraspunse, dar da numai bine.

Finalul, iarasi, foarte foarte tare, neasteptat si al dracu` de frumos. Ultima infruntare din film este super bine realizata, transmite PERFECT starile sufletesti ale celor trei insi implicati in actiune. Este chiar credibil, desi filmul, per total, fiind unul japonez, are faze de-alea de manga, trase de par nitel…

Filmul a fost nominalizat la Oscar, a castigat 16 premii internationale si a mai avut vreo 20 si ceva nominalizari. Pe IMDB are un 7,6 dar eu i-as da, lejer, un fel de 9.

Deci da, s-a meritat sa nu mai mergem la ceai, alegand in schimb filmul asta…

Si iarasi, da, cand iubesti esti capabil de cele mai cretine chestiuni EVER.

dancing


2 thoughts on “House of Flying Daggers short review”

  1. Pentru precizie, este o productie Hong Kong si nu japoneza. Povestea e o viziune contemporana care modeleaza armonios elemente de mitologie si literatura clasica chineza si nu poate fi confundata in nici un fel cu civilizatia nipona, chiar daca de la distanta de un continent ni se poate parea ca toti asiaticii sunt cam acelasi lucru. Dar ca sa nu fiu carcotasa, hai sa spunem ca un japonez in distributie tot e…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>