Egalitatea dintre sexe este de fapt…egala si corecta?

Mda, acum cateva zile mi-a zisara o pretina cum ca nu ma port ca un gentleman. Ceea ce poate este adevarat, insa doar daca e sa luam in seama cutumele sociale infipte din anii ’40, care mie personal, mi se par cretine in societatea egalitarista in care cica vrem sa/traim azi.

Exemple de cutume pe care eu le consider vetuste:

- Un tip si o tipa ajung in fata usii casei/blocului, magazinului. Cutuma zice ca tipul trebuie sa deschida usa si sa o lase pe tipa sa intre, el inchizand usa in urma ei. Eu, daca as fi TIPA, m-as simti JIGNIT daca tipul cu care as fi ar face gestul acesta, in mod OSTENTATIV. Adica CE, eu nu am MANA sa deschid usa? Ti se pare ca sunt HANDICAPATA? Ti se pare ca nu pot sa imi folosesc MANA sa deschid o BANALA usa?

- Un tip si o tipa in autobuz. Cutuma zice ca tipul sa o “ajute” pe tipa cand coboara. Exceptand momentele in care ea se afla pe tocuri sau este in statie o mare balta pe care trebuie sa o sara, NU sunt de acord NICI cu asta! Adica…stai nitel…ea are 80 de ani, este in baston, tremura toata ca o piftie inspaimantata si nu poate CALCA singura pe sol!? Nu este un metru distanta intre treapta si sol,pe bune…

Exemplele ar putea continua. Ideea este ca unele femei MILITEAZA PENTRU EGALITATE dar de fapt…egalitatea dintre sexe sa nu fie ATAT de egala.

A nu se intelege ca TOATE cutumele vechi, de ne-au invatat ai nostri bunici si parinti sunt cretine. Par example, sunt total de acord cu cea conform careia, intr-un bar, tipul trebuie sa intre inaintea tipei, si sa-si ea el in cap un eventual proiectil daca e bataie pe-acolo…asta pentru ca noi avem tzeasta mai dura, nu de-altceva. Sunt de acord de asemenea ca tipul sa ajute, fizic, oricand este cazul, tipa – chestie de protectie.

Deci…pana la urma…care-i faza cu feminismul si egalitatea asta maica!? Ce vrea lumea!? Pf…

6 thoughts on “Egalitatea dintre sexe este de fapt…egala si corecta?”

  1. pisi, asta cu deschisul usii e common courtesy chiar si in cazul in care sunt mai multe pers, sau numai femei, sau numai barbati. in paragraful ala ai o gandire prea…mmm feminista daca vrei :)

    esti baiat destept si nu tre sa vina IO sa iti ziCA CA egalitatea se refera la cu toootul alte chestii :) amabilitatea e una. being nice.

    egalitatea…ei, dragii mosului, am avea muuulte de discutat despre asta!

  2. Una este sa “be nice”, Luana, alta este sa fii OBLIGAT sa faci asta, altfel femeia de langa tine se SUPARA! Da, logic, deschid usa daca sunt in fata sau sunt in pozitia necesara, dar mi se pare total aiurea ca tipa, daca se afla in fata mea, sa stea cu mainile in buzunare si eu sa ii deschid usa, ca sclavul. Are si ea maini, pana mea… :) Dar da, e mult de zis.

  3. a, da, asta e altceva. cum puii mei sa se supere =))=)) peste ce specimene ai dat alex? nici nu mi-a trecut asa ceva prin cap…obligativitatea…nu din partea “societatii” ci din partea EI :)) cmon.

  4. N-am dat, ca-mi aleg, in general, f. bine amicii/prietenii… Dar exista, acolo, undeva, si de-astea…si inca multe! :D Pitzipoance cu multa oja, manutze fragile si buze tzuguiate cu ruj eftin si banal. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>