Americanii ies din criza, noi intram in ea ca-n branza

“Este incredibil, sunt extaziat!” “Este fantastic cat de brusc isi poate reveni piata IT. Ramane insa de vazut daca aceasta crestere este sustenabila”. “Simteam ca lucrurile se vor imbunatati. Dar nu ma asteptam chiar atat de mult”!

Sunt declaratii ale unor analisti de pe Wall Street, care s-au excitat cu totul la aflarea rezultatelor Intel pe trimestrul doi – 8 mld. $, venituri ce au depasit cu vreo 700 mil. $ media estimarilor analistilor.

Cei de peste Ocean sunt extaziati, noi inca nici nu am INTRAT in criza.

Cum vad eu piata IT in Romania:

- Inca 2-3 luni va fi liniste. Am facut acel imprumut enorm, se vor apropia alegerile prezidentiale, Statul poate va sustine, ARTIFICIAL, pietele sa nu intre in colaps.
- In aceasta perioada vom mai asista, sunt aproape sigur, la achizitii sau falimente rasunatoare. Ma astept sa vad ceva de prin directia Altex/Flamingo/Depozitul de Calculatoare/Diverta.
- Dupa alegeri, vom intra in criza absoluta, pe masura ce piata din SUA isi va reveni.
- Aceasta se va traduce prin SI MAI MULTE falimente. Statul nu va mai oferi subventii, statul NU va debloca conturile catre industria IT, sau va da bani “cu tzaraita”, cat sa para ca face ceva.
- Din acel moment, “sustinuta” si de economia in cadere libera, timp de vreun an va fi haos pe aceasta piata. Vor castiga/supravietui producatorii de software ce se adapteaza, poate magazine online, vom asista la fuziuni in DRACI.
- Cei ce au raspandit riscul (spread the risk), minimizand astfel sansele de a pierde, precum si cei ce au deja bani pusi deoparte pentru zile negre, vor iesi o.k. din criza, poate si mai solizi.
- Cred ca va mai dura treaba asta un an, dupa care…numarul de jucatori se va injumatati.

One thought on “Americanii ies din criza, noi intram in ea ca-n branza”

  1. Uite, fara misto, felicitari. Antepenultima linie a spus tot ce trebe. Era de asteptat sa se treaca pe online, absolut 0 cost de intretinere, o angajata intr-o garsoniera care sa bage informatii la greu (Ellu stie :P …) si profit maximizat.

    Adauga o linie:
    - calitate mai buna a serviciilor pe termen lung. Gandeste-te ca produsul va putea sa ajunga direct de la producator, la cumparator, intermediar electronic fiind doar magazinul – magazinele fiind deci interfata independenta a producatorilor.

    Eu vad numai bine de aici. Vor rezista si afacerile “de bulevard” – dar doar in contextul frizeriilor, barurile, bodegilor, strip-cluburi si altele care n-au legatura cu retailul. Retailul va fi pe Web, produsele vor merge pe Web, inclusiv “rosia, castravetele, muratura” ti-o iei de pe Web. Uita-te bine ca asitam la o specializare (abia astept sa se infiinteze S.C. Muratura S.R.L. care se specializeaza doar pe muraturi si vinde in 100 de magazine online).

    Daca vrei vreodata :) iti acord un interviu pe domeniu, mai ales ca-n asta lucrez de ani buni incoace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>